Free cookie consent management tool by TermsFeed Advokathjælp til køb af bolig eller fritidsbolig | Pris på 2 min.

Advokat til køb af bolig eller fritidsbolig

Sådan fungerer vores service

Indtast opgaven

Indtast din opgave i beregneren

Pris pr. mail

Du får din vejledende pris på en advokat pr. mail med det samme

Du ringes op

Vores rådgivere vil hjælpe dig videre med din opgave

Beregn prisen her

De fleste får brug for hjælp fra en advokat, når de skal købe bolig eller sommerhus. Skødet, som beviser, at du ejer det nye hus, udarbejdes nemlig typisk af en advokat, som også hjælper med tinglysningen af skødet.

Men ofte vælger mange også at få rådgivning af advokaten. Der er mange faldgruber i en bolighandel, og det er de færreste, der føler sig trygge ved at investere i en ny bolig uden en professionel vurdering af investeringen, købsaftalen og vilkårene ifm. ejerskiftet.

Køberrådgivning

Som køber af en bolig kan du vælge at få rådgivning fra en advokat ang. mange forskellige aspekter af boligkøbet. Det samlede antal dokumenter, der skal gås igennem, består oftest af flere 100 siders rapporter, attester og lignende. Visse dele af disse er vigtige - andre er knap så vigtige.

Advokaten vil typisk gennemgå købsaftalen, tilstandsrapporten, tingbogsattesten, servitutter og deklarationer for grunden, ejendomsdatarapporten, grundejer- eller ejerforeningsvedtægter, lokalplaner og kommunalplaner mv. for at sikre, at alt er, som det skal være.

Advokaten kan desuden rådgive dig om ejerskifteforsikringen, finansiering, ansvarsforhold ifm. fejl og mangler mv.

Skøde

Når et boligkøb er i sin sidste fase, skal der skrives et nyt skøde, som skal godkendes og tinglyses. Dette skøde kan en advokat udfærdige for dig. Skødet skal nemlig udarbejdes, så det lever op til alle kravene i Tinglysningsloven.

Skødet er en opsummering af de vigtigste informationer fra købsaftalen, heriblandt oplysninger om køber og sælger, overtagelsesdatoen, købesummen, boligkøbets finansiering mv.

Skødet skal underskrives af både køber og sælger og fremsendes til tinglysning. Når skødet kommer tilbage fra tinglysningskontoret og er godkendt, frigives købesummen til sælger, og bolighandlen kan gennemføres.

← Tilbage til oversigten

advokat.prisberegning.dk