Advokat til udlejning

Sådan fungerer vores service

Indtast opgaven

Indtast din opgave i beregneren

Pris pr. mail

Du får din vejledende pris på en advokat pr. mail med det samme

Du ringes op

Vores rådgivere vil hjælpe dig videre med din opgave

Beregn prisen her

Uanset om man er lejer eller udlejer, kan det være svært at navigere rundt i lejeloven. Enhver kontrakt, man underskriver, skal forholde sig til den gældende lovgivning - ellers gælder den ganske enkelt ikke.

Når der skal indgås aftaler om udlejning, eller når der opstår konflikter og tvister mellem lejer og udlejer, kan en advokat hjælpe på flere måder:

Advokaten kan rådgive om lejers eller udlejers muligheder inden for lovens grænser, mægle mellem parterne, repræsentere den ene part til forhandlinger eller retssager og udarbejde aftaledokumenter (både standarddokumenter og skræddersyede kontrakter) til brug ved udleje.

Aftaledokumenter - lejekontrakter

Som lejer kan det være en god idé at få en advokat til at gennemgå lejekontrakten, før den underskrives. Advokaten kan lade dig vide, om lejekontrakten overholder alle lovmæssige normer og krav, og du kan samtidig få en vurdering af, hvordan du er stillet ifm. tvister, uenigheder og opsigelse.

Som udlejer vil det oftest være en god idé at få udarbejdet lejekontrakten af en advokat, hvis du vil tilføje særlige vilkår, der fraviger visse af lejelovens bestemmelser. Advokaten kan sikre sig, at de enkelte bestemmelser rent faktisk kan fraviges (ikke alle kan), og at de særlige vilkår er fremhævet korrekt. Ejer du en større udlejningsejendom, kan en advokat også udarbejde en standard lejekontrakt, som du kan bruge til hver ny lejer.

Tvister mellem lejer og udlejer

Uenighed opstår af og til mellem lejer og udlejer, og her kan det være en god idé at få hjælp fra en advokat, før det eskalerer. Advokaten kan rådgive dig og repræsentere din side af sagen, både som led i en forhandling og hvis sagen kommer for retten.

← Tilbage til oversigten

advokat.prisberegning.dk